Mijn stamboom

Frequently asked questions

Disclaimer
Waarom registreren?
Inlogproblemen en vergeten wachtwoorden
Hoe zoeken?

Disclaimer

De informatie beschikbaar op deze website is met zorg samengesteld en werd hoofdzakelijk verkregen via eigen onderzoek in verschillende archieven. Bepaalde informatie werd aangeleverd door derden. Informatie die terug te vinden is op het internet wordt gebruikt als indicatie en wordt in de mate van het mogelijke getoetst aan de originele bronnen.

Er wordt over gewaakt dat de inhoud van deze site zo compleet en correct mogelijk is. Het valt echter niet uit te sluiten dat er informatie opgenomen is die foutief, onvolledig of verouderd is. Fouten mag u uiteraard steeds melden.

Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend en wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van de informatie. Hyperlinks naar externe bronnen worden louter ter goeder trouw vermeld zonder dat de inhoud van deze websites systematisch gecontroleerd wordt waarvoor bijgevolg geen juridische aansprakelijkheid aanvaard wordt.

Het is niet toegestaan de op deze website aanwezige gegevens te gebruiken voor commerciële doeleinden. Gebruik voor genealogische doeleinden zonder winstoogmerk is uiteraard wel toegestaan.

Alle informatie over personen geboren in de laatste 100 jaar, of overleden in de laatste 20 jaar, is verborgen. Bovendien blijft voor deze personen de hoeveelheid raadpleegbare data beperkt (in elk geval beperkter dan online via andere websites over elke persoon kan gevonden worden). De reden hiervoor is een bekommernis om de privacy en om identiteitsdiefstal te verhinderen. Indien u op grond van de wet op de privacy toch meent dat er gegevens van deze website verwijderd moeten worden, aarzel dan niet dit te melden.


Waarom registreren?

Om de volledige databank, inclusief transcripties en achtergrondmateriaal, te kunnen raadplegen dient u zich te registreren. Toegang zal worden verleend aan iedereen die hier belang bij heeft, waaronder familieleden, collega genealogen, heemkundigen en anderen.


Inlogproblemen en vergeten wachtwoorden

Registreren - Als onderdeel van het registratieproces werd er een bevestigingsmail verzonden. Als je deze mail niet kreeg, kijk dan zeker ook eens in de spam-folder van je mailprogramma. Bepaalde providers beschouwen dergelijke mails, gemaakt door websites, immers als spam.

Inloggen – Rechts bovenaan klik je op ‘aanmelden’. Een nieuw loginscherm wordt geopend waarin je je gebruikersnaam en wachtwoord kan ingeven.

Wachtwoord vergeten? – Klik op de link ‘vraag een nieuw wachtwoord aan’ op het loginscherm. Dit opent een nieuw kader waar je je e-mailadres moet ingeven. Volg de instructies om een nieuw wachtwoord te bekomen. Om veiligheidsredenen kan de beheerder bestaande wachtwoorden niet raadplegen.


Hoe zoeken?

Deze site heeft sterke zoekmogelijkheden, zowel algemeen, fonetisch en uitgebreid.

Algemeen zoeken laat toe om te zoeken naar personen, families, bronnen, gedeelde notities en gerelateerde personen. Je moet enkel de overeenstemmende checkboxes aanvinken.

Standaard staat de checkbox “Personen” aangevinkt. Opgelet, enkel exacte overeenkomsten worden weergegeven in de resultaten. Als je de varianten van een naam, of een naam met een mogelijk accent in, wil opzoeken gebruik je beter ‘fonetisch zoeken’.

Als je een deel van een naam ingeeft krijg je eveneens een lijst van namen waarin dit deel voorkomt. Zo geeft bv. een zoekopdracht  ‘Johan’ ook ‘Johannes’ weer.

Via de opties in de toolbar en de sorteermogelijkheid op de verschillende kolommen kan je de resultatenlijst verder filteren.

Uitgebreid zoeken laat toe de zoekopdracht te verfijnen op basis van meerdere criteria. Dit is vooral nuttig als de exacte naam of datum onduidelijk is. Zo kan je namen zoeken volgens de volgende criteria: exact, begin met, bevat of klinkt als. Data kunnen ook exact zijn, ± 2 jaar, ± 5 jaar of ± 10 jaar.

Fonetisch zoeken, zoals de naam het zelf zegt, laat toe te zoeken op namen die fonetisch een verband houden.